The Cosmetics Forum Forum Index
The Cosmetics Forum
The Cosmetics Forum is the place for skin care, hair care, makeup and other beauty product discussion.
Reply to topic
toen het museum het probeerde
sweet


Offline

Joined: 30 Oct 2017
Posts: 1,066
Reply with quote
Xu solliciteerde in 1990 naar een onderwijspost aan de universiteit van Wisconsin-Madison, in de hoop dat hij in het westen zijn ogen zou openen voor een nieuwe wereld van Nike Internationalist Dames hedendaagse kunst. Hij voegde zich bij de uittocht van kunstenaars die China verlieten na het brutale hardhandig optreden van de studentenbeweging van 1989 en verbleef bijna 18 jaar in de VS, met succes een internationale reputatie opbouwend naast bekende peers zoals Ai Weiwei, wiens studio hij overnam voor een terwijl in New York. Er zijn veel lofbetuigingen. In 1993 kocht het British Museum een ??editie van het Book from the Sky. In 1999 won hij de zogenaamde Genius Grant van de MacArthur Foundation voor 'uitzonderlijke Nike Air Max Jewell Dam creativiteit', tentoongesteld door een Amerikaanse staatsburger of bewoner. En zijn reputatie heeft tot nu toe de afkoeling overleefd van enthousiasme tegenover zijn generatie Chinese kunstenaars, wiens werken in de vroege jaren 2000 gretig werden verhandeld door speculanten. Afgelopen herfst voegde het Guggenheim een Nike Air Presto Mujer ??werk uit zijn Amerikaanse periode aan zijn permanente collectie toe - een die aanleiding gaf tot een behoorlijke hoeveelheid controverses toen het museum het probeerde te laten zien in de "Art and China After 1989" -show, maar die is opgenomen in het UCCA tentoonstelling.

Een Case Study of Transference (1994), nu getoond als een video, was een installatie met twee varkens die copuleerden - Xu moest wachten tot het vrouwtje in hitte was - op een bedje van open boeken. Het zwijn was bedekt met Engelse woorden Nike Air Max Jewell Damen geschreven in Xu's "vierkante woordkalligrafie" en de zeug in zijn nep-Chinese woorden. Het Guggenheim moest het werk uit de tentoonstelling terugtrekken na woedende klachten van dierenrechtenactivisten.

De video zorgt zeker voor ongemakkelijke weergave en het is verontrustend om te denken dat Xu beschaving zo kwetsbaar en Nike Air Presto Mujer oppervlakkig ziet. "Wat zijn onze grenzen als het gaat om ethiek, de wet, kunst? Alles wordt steeds onduidelijker ", zegt hij, terwijl hij wijst op de relevantie van het werk in de wereld van vandaag. Er is ook een hint in zijn stem van, niet helemaal gênant, maar een noodzaak om dit nogal sensationele werk van 24 jaar geleden te rechtvaardigen.


Publicité
Publicité


PublicitéSupprimer les publicités ?
toen het museum het probeerde
All times are GMT + 1 Hour  
Page 1 of 1  

  
  
 Reply to topic